In de Achterhoek is een toename van de vergrijzing te zien en daarnaast blijven ouderen steeds langer zelfstandig thuis wonen wat de kans op vallen vergroot. Om vallen te voorkomen is een valpreventietraining zeer zinvol. Sport-ID start daarom ook dit jaar een valpreventietraining in de periode van 4 oktober tot eind november 2022.

Vanaf 4 oktober 2022 start een nieuwe valpreventietraining die wordt verzorgd door een buurtsportcoach van Sport-ID. Mensen die angst hebben om te vallen of graag handvaten willen om vallen op latere leeftijd te voorkomen, kunnen deelnemen aan deze training. Gedurende acht weken wordt er in groepsverband gewerkt aan bewustwording, kennis en vaardigheden rond het voorkomen van een val. Na de training van acht weken worden de deelnemers begeleid naar structureel beweegaanbod bij een lokale sportaanbieder.

Valpreventietraining
Periode: Vanaf 4 oktober 2022 tot eind november 2022.

Waar: Bij aanmelden voor de training kunt u een voorkeur voor locatie aangeven. De locaties betreffen Doetinchem Zuid en Overstegen. Wij proberen iedereen bij zijn /haar eerste keuze te kunnen plaatsen. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten: 8 weken programma voor € 38 ,-

Aanmelden
U dient zich voor de training aan te melden. Neem daarvoor contact op met Leonie Stolk via leonie.stolk@sport-id.nl of via 06-43163237. U kunt zich ook aanmelden voor de training zonder een informatiebijeenkomst te bezoeken. Aanmelden voor de valpreventietraining kan tot uiterlijk 30 september 2022.