In de Achterhoek is een toename van de vergrijzing te zien en daarnaast blijven ouderen steeds langer zelfstandig thuis wonen wat de kans op vallen vergroot. Om vallen te voorkomen is een valpreventietraining zeer zinvol. Sport-ID start daarom ook dit jaar een valpreventietraining in de periode van 24 augustus tot half oktober 2022.

Vanaf 24 augustus 2022 start een nieuwe valpreventietraining die wordt verzorgd door een buurtsportcoach van Sport-ID. Mensen die angst hebben om te vallen of graag handvaten willen om vallen op latere leeftijd te voorkomen, kunnen deelnemen aan deze training. Gedurende acht weken wordt er in groepsverband gewerkt aan bewustwording, kennis en vaardigheden rond het voorkomen van een val. Na de training van acht weken worden de deelnemers begeleid naar structureel beweegaanbod bij een lokale sportaanbieder.

Valpreventietraining
Periode: Vanaf 24 augustus 2022 tot half oktober 2022.

Waar: Bij aanmelden voor de training kunt u een voorkeur voor locatie aangeven. De locaties betreffen Doetinchem Zuid, Overstegen, Wehl en Gaanderen. Wij proberen iedereen bij zijn /haar eerste keuze te kunnen plaatsen. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten: 8 weken programma voor € 38 ,-

Informatiebijeenkomsten
Wilt u graag eerst meer informatie over de valpreventietraining? Bezoek dan één van de gratis informatiebijeenkomsten die bij u in de buurt georganiseerd worden. Vooraf aanmelden is gewenst. Dit is mogelijk tot twee dagen voorafgaand aan de informatiebijeenkomst.

Gaanderen
Maandag 15 augustus van 10.00 tot 11.00 uur
Sporthal De Pol, Pelgrimstraat 61

Noord/Overstegen
Maandag 15 augustus van 15.30 tot 16.30 uur
Wijkcentrum De Daele, Stevinlaan 9

Zuid
Dinsdag 16 augustus van 15.30 tot 16.30 uur
Sporthal De Bongerd, De Bongerd 81

Wehl
Dinsdag 16 augustus van 19.00 tot 20.00 uur
Koningin Beatrixcentrum (KBC), Kon. Wilhelminastraat 12

Aanmelden

U dient zich zowel voor de informatiebijeenkomst als voor de training aan te melden. Neem daarvoor contact op met Leonie Stolk via leonie.stolk@sport-id.nl of via 06-43163237. U kunt zich ook aanmelden voor de training zonder een informatiebijeenkomst te bezoeken.  Aanmelden voor de valpreventietraining kan tot uiterlijk 19 augustus 2022.