DOETINCHEM – Een festival rondom het gemeentehuis in Doetinchem waar bezoekers van jong tot oud nieuwe sporten, hobby’s en cultureel aanbod uit kunnen proberen. Dat is het idee achter het Sport en Cultuur Festival op zondag 18 september 2022. Het festival is gratis te bezoeken en brengt je in contact met diverse sporten, cursussen, trainingen en cultureel aanbod uit de gemeente.

Het Sport en Cultuur Festival is een samenwerking tussen Sport-ID, Amphion Cultuurbedrijf en gemeente Doetinchem. Het festival dat zondag 18 september van 13.00 tot 16.00 plaatsvindt heeft als thema #terugnaarjepassie. Bezoekers krijgen allemaal een stempelkaart om diverse sporten of cursussen uit te proberen. Bij een volle stempelkaart ligt er een cadeautje klaar. Alle deelnemende sporten, clubs, verenigingen en cultureel aanbod bieden daarnaast proeflessen aan, waar je na het festival aan deel kunt nemen.

Ester van de Haar (Amphion Cultuurbedrijf) en Maurice Tepperik (Sport-ID) besloten de krachten te bundelen. “Voor ons is het de start van de Nationale Sportweek, maar we geven er een Doetinchemse lading aan door de krachten te bundelen met het culturele aanbod”, aldus Tepperik van Sport-ID, het sportbedrijf van de gemeente Doetinchem. “Door samen op te trekken ga je straks als bezoeker voelen hoe leuk en belangrijk het is om aan sport, bewegen en cultuur te doen. Er is wat dat betreft veel mogelijk in Doetinchem”, ziet ook Van de Haar de kracht van de samenwerking.

“We zijn bij elkaar gekomen door het project rondom The Passion. Daar zijn veel samenwerkingen uit voort gekomen, waaronder de wens om al die clubs, verenigingen en culturele instellingen samen een duw in de rug te geven. Voor die clubs en verenigingen, die in alles het hart van onze stad en onze regio zijn, is het zo belangrijk dat mensen weer lid worden, als vrijwilliger mee gaan helpen of op zijn minst weer in beweging komen”, besluiten de vertegenwoordigers van het sport- en cultuurleven in Doetinchem. In lijn met The Passion krijgt het Sport en Cultuur Festival het thema #Terugnaarjepassie.

Tijdens het Sport en Cultuur Festival zijn er vele tientallen sporten om uit te proberen, maar is er ook een groot en divers cultureel aanbod. Op het festival wordt dat met elkaar gecombineerd: schilder jij bij jouw eerste schilderles twee mensen die aan het dammen of schaken zijn? Gooi jij jouw eerste bal in de korf? Of ben je misschien wel het grootste sprinttalent dat we ooit hadden? Je probeert het allemaal uit op zondag 18 september van 13.00 tot 16.00 uur. Vanzelfsprekend zijn er ook demo’s en inhoudelijke sessies met interessante sprekers. Meer info: SportenCultuurFestival.nl