Doetinchem – Op maandagavond 4 april worden de Doetinchemse sportprijzen weer uitgereikt tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing. Wie worden de opvolgers van onder andere Kevin Elbers, Anouk Echteld of het G-team van De Graafschap? Het is vanaf nu mogelijk kandidaten aan te dragen.

Feestelijke en sportieve avond
Op maandagavond 4 april staat Schouwburg Amphion vanaf 19:00 uur weer in het teken van de Doetinchemse Sportverkiezing, een feestelijke avond waar de sport centraal staat. Sporters, vrijwilligers, sportverenigingen en onderwijsinstellingen worden tijdens deze avond in het zonnetje gezet. In negen categorieën worden er prijzen uitgereikt. Wie wordt er Sportman, Sportvrouw, of aangepast sporter van het jaar? Daarnaast wordt het Sporttalent, de Sportploeg en Sportvrijwilliger van 2020-2021 gekozen. Tevens is er een prijs te verdelen voor het beste Sport-ID (idee) en het Schoolsport-initiatief, voor het beste project dat is opgestart om mensen in beweging te brengen. Ook worden er sportpenningen uitgereikt aan diegene die kampioen zijn geworden in zijn of haar klasse. Voor deze sporters wordt er een kampioenenparade gehouden. Naast het uitreiken van de prijzen worden er diverse optredens verzorgd.

Terug op toneel
Vanwege de maatregelen is er vorig jaar geen Sportverkiezing georganiseerd. Maar ondanks de gebroken sportjaren zijn er wel prestaties geleverd door sporters, vrijwilligers, verenigingen en scholen in 2020 en 2021. Daarom wordt er tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing op 4 april naar de prestaties gekeken die geleverd zijn in de afgelopen twee jaar.  De sportprestatie dient geleverd te zijn tussen 1 januari 2020 en 31 december 2021. Per categorie zijn er diverse voorwaarden gesteld. Deze zijn terug te vinden op www.sport-id.nl. De Doetinchemse Sportverkiezing is een initiatief van het Doetinchemse sportbedrijf Sport-ID en de gemeente Doetinchem.

Aandragen kandidaten
Zowel sportverenigingen als inwoners uit de gemeente Doetinchem kunnen kandidaten aandragen, waarna een vakjury per categorie drie kandidaten zal nomineren. Kandidaten kunnen tot en met 13 februari 2022 worden aangedragen via www.sport-id.nl.