Doetinchem – Op maandagavond 20 maart worden de sportprijzen weer uitgereikt tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing in het Amphion. De afgelopen tijd zijn door het Doetinchemse publiek diverse kandidaten aangedragen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd in 2022. De vakjury heeft uit de lijst van kandidaten de genomineerden voor de zeven categorieën gekozen.

Om op 20 maart dé sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, vrijwilliger, inclusieve sporter of team met een beperking en beste Sport-ID van het sportjaar 2022 bekend te kunnen maken is er een vakjury samengesteld. Deze vakjury bestaat uit wethouder Patrick Moors, directeur-bestuurder Maurice Tepperik van Sport-ID, directeur sport, zorg en welzijn Anke Visser van het Graafschap College, Jasper Hazelaar van Regio 8 en ex-topsportster Richèl Hogenkamp. Deze juryleden hadden de moeilijke taak om de genomineerden vast te stellen.

Ondanks de diversiteit aan kandidaten en hun uiteenlopende geleverde prestaties, heeft de vakjury de genomineerden weten te kiezen. Zij die gaan strijden om de titels zijn:

 

Naam/vereniging  Tak van sport/initiatief

Sportman van het jaar 2022

Koen Bouwman Wielrennen
René Dericks Biljarten
Nico Elbers BMX


Sportvrouw van het jaar 2022

Caroline Groot Baanwielrennen
Julia Dekker Judo


Sporttalent van het jaar 2022

Fleur Westerhof Schaken
Saar Meijer Volleybal
Maartje Tio Hockey


Sportploeg van het jaar 2022

HV Minerva Gaanderen Handbal
DHC MO16-1 Hockey


Inclusieve sporter/sportploeg van het jaar 2022

DHC G1 Hockey
Ricardo Hollander Judo


Sportvrijwilliger van het jaar 2022

Annelies Tijdink Zwemvereniging NDD
Diana Tamliani Inzamelingsactie voor Oekraïners
Jesper Sanders Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken


Beste Sport/ID (idee) of school-sport-initiatief van 2022

Basisschool Octa Bewegend leren
Diana Tamliani i.s.m. Ketelaar Sport en Budo Kiai Inzamelingsactie voor Oekraïners – Budo Marathon 2022
CBS De Haven High Five Project


Stemmen
Het is nu aan de verenigingen en het onderwijs uit Doetinchem om samen met de vakjury te bepalen wie op 20 maart de prijzen in ontvangst mogen nemen. Zij brengen een stem uit op hun favoriet per categorie.

Kom ook naar de uitreiking
De verenigingen, het onderwijs en diverse genodigden ontvangen binnenkort een uitnodiging. Ontvangt u deze niet maar wilt u dit spektakel niet missen? Dat is mogelijk en gratis! Kijk op www.sport-id.nl/sportverkiezing voor meer informatie. Tot 20 maart in het Amphion!