Vorige week heeft wethouder Hans Dales een bezoek gebracht aan OBS Hagen. OBS Hagen is al lange tijd bezig aan de ontwikkeling van een gezonde leefstijl en een gezond beleid voor haar leerlingen. Door het beleid dusdanig aan te passen en uit te voeren is er steeds meer aandacht voor gezonde voeding en voldoende bewegen.

Geholpen door de vakleerkracht Marloes Giezenaar van Sport-ID en Michel Raddatz, directeur van OBS Hagen werd de school extra in het zonnetje gezet. Hans Dales sprak de aanwezige kinderen en leerkrachten toe, feliciteerden hen met het behalen van het Gezonde School vignet en overhandigde een kleurrijke beweegmat om ook tijdens de rekenlessen meer te bewegen.

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag de school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen. Gemeente Doetinchem en Sport-ID vinden een gezonde leefstijl erg belangrijk en proberen scholen te overtuigen van deze gezonde mogelijkheden.

Voor OBS Hagen is het inmiddels al het tweede vignet. Het vignet op thema voeding werd een aantal jaar geleden al behaald. Met behulp van Sport-ID bij het opstellen  van een vakwerkplan voor het vak LO, organiseren van extra beweeg activiteiten en het volgen van de motoriek van de leerlingen, voldoet de school aan alle eisen voor het vignet Bewegen.

Twee jaar geleden is de school begonnen met de Daily Mile, dagelijks 1 of meer rondjes lopen rond de school, onder schooltijd. Dit werd zo’n succes dat vanuit JOGG-Doetinchem de school ondersteund werd met Keycords om de looproutes beter te organiseren. De kinderen kunnen tijdens het Daily Mile rondje even “ontspannen” om met voldoende energie door te gaan in de klas. Aan het eind van de ochtend werd de wethouder natuurlijk uitgedaagd door de kinderen om een rondje mee te lopen!!