Basisschoolkinderen in de gemeente Doetinchem van zes tot en met dertien jaar maakten de afgelopen periode kennis met een (nieuwe) sport. 34 sportverenigingen gaven ruim 120 sportcursussen waar de kinderen aan konden deelnemen. Wethouder Patrick Moors van de gemeente Doetinchem en Maurice Tepperik, directeur-bestuurder van Sport-ID overhandigden de Kies Je Sport diploma’s aan de deelnemers bij handbalvereniging Artemis’15.

Kies je Sport biedt laagdrempelige kennismaking
Kies je Sport is één van de grote jaarlijks terugkerende sportstimuleringsprojecten binnen de gemeente Doetinchem. Het project is opgezet om kinderen de kans te geven  op een laagdrempelige manier kennis te maken met een sport. Dit geldt voor kinderen die niet aan sport doen, maar ook voor de kinderen die al lid zijn bij een sportvereniging.

Sport-ID ondersteunt de deelnemende verenigingen door de inschrijvingen, promotie en communicatie te organiseren. Daarnaast kijkt Sport-ID samen met de vereniging naar het cursusaanbod, waardoor het zoveel mogelijk aansluit bij de beleving van de doelgroep.

Wij hopen dat alle kinderen en trainers met veel plezier hebben deelgenomen aan Kies je Sport 2023. Tot de volgende editie! Is meedoen aan Kies je Sport wat voor jouw kind(eren)? Klik hier voor meer informatie. Wil je als vereniging meedoen? Klik hier voor meer informatie.