Basisschoolkinderen in de gemeente Doetinchem van zes tot en met tien jaar hebben de afgelopen periode kennis kunnen maken met een (nieuwe) sport. Vanuit 37 sportverenigingen zijn er ruim 110 sportcursussen gegeven waaraan kinderen konden deelnemen. Patrick Moors, wethouder sport  en  Maurice Tepperik, directeur-bestuurder van Sport-ID overhandigde de Kies Je Sport diploma’s aan de deelnemers bij volleybalvereniging Rensa Family Orion in Doetinchem.

Kies je Sport
Kies je Sport (19 september tot en met 23 oktober) is één van de grote jaarlijks terugkerende sportstimuleringsprojecten binnen de gemeente Doetinchem. Het project is opgezet om kinderen de kans te geven om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een sport. Dit geldt voor kinderen die niet aan sport doen, maar ook voor de kinderen die al lid zijn bij een sportvereniging.

Sport-ID ondersteunt de deelnemende verenigingen door de inschrijvingen, promotie en communicatie te organiseren. Daarnaast kijkt Sport-ID samen met de vereniging naar het cursusaanbod, waardoor het zoveel mogelijk aansluit bij de beleving van de doelgroep. Wij hopen dat alle kinderen en trainers met veel plezier deelnemen aan Kies je Sport 2022 en wij wensen hen de laatste week veel plezier! Tot volgend jaar.