Basisschoolkinderen in de gemeente Doetinchem van zes tot en met tien jaar hebben de afgelopen periode kennis kunnen maken met een (nieuwe) sport. Vanuit 39 sportverenigingen zijn er ruim 82 sportcursussen gegeven waaraan kinderen konden deelnemen. Maurice Tepperik, directeur-bestuurder van Sport-ID overhandigde de Kies Je Sport diploma’s aan de deelnemers bij schaats- en skeelervereniging IJD’96 in Doetinchem.

Kies je Sport
Kies je Sport (28 maart tot en met 24 april) is één van de grote jaarlijks terugkerende sportstimuleringsprojecten binnen de gemeente Doetinchem. Het project is opgezet om kinderen de kans te geven om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een sport. Dit geldt voor kinderen die niet aan sport doen, maar ook voor de kinderen die al lid zijn bij een sportvereniging.

Sport-ID ondersteunt de deelnemende verenigingen door de inschrijvingen, promotie en communicatie te organiseren. Daarnaast kijkt Sport-ID samen met de vereniging naar het cursusaanbod, waardoor het zoveel mogelijk aansluit bij de beleving van de doelgroep.

Wij hopen dat alle kinderen en trainers met veel plezier hebben deelgenomen aan Kies je Sport 2022! Tot volgend jaar.