DOETINCHEM – Het Sport & Cultuur Festival dat zondag 18 september op de planning stond in Doetinchem, kan door de voorspelde grote regenval van dit weekend geen doorgang vinden.

De afgelopen weken is er een prachtige samenwerking tussen Sport-ID, Cultuurbedrijf Amphion, gemeente Doetinchem en de vele clubs, verenigingen en cultureel aanbod in Doetinchem ontstaan. Daaruit voort is het Sport en Cultuur Festival ontstaan waar tientallen sporten, cultureel aanbod, een Urban Playground en diverse podia en een theater het plein bij het gemeentehuis tot een heus festival zouden omdopen. Er was slechts een doemscenario: regen tijdens opbouw en het event zelf. De kans daarop is aanstaande zondag te groot en dus hebben alle partijen samen besloten af te gelasten.

“Een hele moeilijke keuze, want niets zo onvoorspelbaar als het weer, maar met alle buitensporten, muziekinstrumenten en audiovisuele techniek en de vele tientallen mensen die daarbij betrokken zijn, kunnen we niet anders dan nu die knoop doorhakken. Heel jammer, maar de energie, het enthousiasme en de krachtige samenwerking die is ontstaan in het voortraject van dit festival laten we niet meer los. Met de samenwerkende partijen vanuit sport en cultuur is meteen een vervolgafspraak ingepland om te kijken wanneer het Sport en Cultuur Festival in Doetinchem wel kan plaatsvinden. Daarover snel meer”, aldus de samenwerkende organisaties, die alle vrijwilligers, toeleveranciers en overige betrokkenen danken voor hun inzet, flexibiliteit en begrip.

Meer informatie: www.sportencultuurfestival.nl