Skaten, DJ’s, pimp je sportschoen, street-art, een eerste cursus fotografie, een training korfbal of schaken, tafeltennis, meedoen met een bandje, een koor of de theatergroep. Het kan zondagmiddag 23 april allemaal tijdens het Sport en Cultuur Festival in de binnenstad van Doetinchem. Het festival is gratis te bezoeken en brengt je in contact met diverse sporten, cursussen, trainingen en cultureel aanbod uit de gemeente.

Het Sport en Cultuur Festival is een samenwerking tussen Sport-ID, Amphion Cultuurbedrijf en de gemeente Doetinchem. De eerste editie van het festival, die zondag 23 april van 13.00 tot 16.00 uur plaatsvindt in de binnenstad van Doetinchem, heeft als thema #vindjouwnieuwepassie. Bezoekers krijgen allemaal een stempelkaart om diverse sporten of cursussen uit te proberen. Bij een volle stempelkaart ligt er een cadeautje klaar.

Amphion Cultuurbedrijf en Sport-ID besloten de krachten te bundelen. “Door samen op te trekken krijg je straks als bezoeker een prachtig doorkijkje als het gaat om het sport-, beweeg- en cultuuraanbod. We zijn eigenlijk bij elkaar gekomen door het project rondom The Passion. Daar zijn veel samenwerkingen uit voort gekomen, waaronder de wens om al die clubs, verenigingen en culturele instellingen samen een duw in de rug te geven. Voor die clubs en verenigingen, die in alles het hart van onze stad en onze regio zijn, is het zo belangrijk dat mensen weer lid worden, als vrijwilliger mee gaan helpen of op zijn minst weer in beweging komen”, besluiten de vertegenwoordigers van het sport- en cultuurleven in Doetinchem.

Tijdens het Sport en Cultuur Festival zijn sporten om uit te proberen, maar is er ook een groot en divers cultureel aanbod. Op het festival wordt dat met elkaar gecombineerd: schilder jij bij jouw eerste schilderles twee mensen die aan het dammen of schaken zijn? Gooi jij jouw eerste bal in de basket? Of ben jij misschien wel het grootste sprinttalent? Je probeert het allemaal uit op zondag 23 april van 13.00 tot 16.00 uur. Het festival is er voor iedereen, van jong tot oud.

Ga voor meer informatie naar sportencultuurfestival.nl