Sport en Cultuur Festival in Doetinchemse binnenstad

Zondag 23 april kwamen er 2000 tot 2500 bezoekers af op het festival in de Doetinchemse binnenstad. Bezoekers maakten kennis met het sport- en cultuuraanbod uit de gemeente en beleefden een gezellige en actieve middag. #vindjouwnieuwepassie 

Binnen de gemeente Doetinchem is er een grote diversiteit aan sporten en cultureel aanbod. Van 13.00 tot 16.00 uur kon je deelnemen aan allerlei activiteiten verspreid over het Marktplein, het Mark Tennand Plantsoen en het Simonsplein.  

 

Met 42 standjes van verenigingen en bedrijven op gebied van sport en cultuur kregen de bezoekers de mogelijkheid om achter een nieuwe sport, hobby of passie te komen. Bij aankomst kregen deelnemers een stempelkaart, waarmee stempels verdiend werden nadat er bijvoorbeeld een workshop theater werd gedaan; verzorgd door Cultuurbedrijf Amphion.  

 

Was de stempelkaart vol of werd er aan minimaal vijf activiteiten meegedaan, dan kon deze ingeleverd worden bij de stand die vol lag met goodiebags. En jawel, dan ontving de deelnemer een fantastisch samengestelde goodiebag met tools van mede-organisatoren Sport-ID en Cultuurbedrijf Amphion. Er werden honderden stempelkaarten en bijna evenveel welverdiende goodiebags opgehaald.  

Sport en Cultuur Festival in Doetinchemse binnenstad

Tijdens het Sport en Cultuur Festival op zondag 23 april loop je door de binnenstad van Doetinchem. Onderweg kun je sporten uitproberen; van rugby tot skaten en van badminton tot tennis. Naast het sportaanbod, maak je ook kennis met het culturele aanbod van de stad. Vind jij jouw nieuwe passie?

Binnen de gemeente Doetinchem is er een grote diversiteit aan sporten en cultureel aanbod. Op zondag 23 april van 13.00 tot 16.00 uur vind je in de binnenstad een groot aantal van die leuke activiteiten. Ben je op zoek naar een nieuwe hobby, een passie of wil je als vrijwilliger je steentje bijdragen? Neem dan een kijkje op het Sport en Cultuur Festival.

Verdien je eigen goodiebag
Als bezoeker krijg je een stempelkaart die je mee op pad neemt. Wanneer je aan een activiteit hebt deelgenomen, krijg je een welverdiende stempel. Is je stempelkaart vol? Dan ontvang je een toffe goodiebag, aangeboden door Sport-ID en Schouwburg Amphion; die het festival samen met de gemeente Doetinchem organiseren.

Gemeentehuis
Het festival vindt plaats op verschillende plekken in de binnenstad. Het Marktplein, aan de voorkant van het gemeentehuis, wordt omgedoopt in een Urban Playground met DJ’s, skaters, bikers, pimp your schoen en nog meer. Ook is er plek voor balsporten, de hengelsport en aanbod voor senioren.

Mark Tennant Plantsoen
Op het Mark Tennant Plantsoen vind je onder meer een bandpodium. Er is een ideeëntheater waar je workshops kunt volgen en je kennismaakt met theater en musical. Naast het theater en ander cultuuraanbod vind je ook hier weer sportaanbod.

Hamburgerstraat en Simonsplein
In de langste winkelstraat van Doetinchem vind je onder meer straattheater, tafeltennis en muziek. Op het Simonsplein, het hart van de stad, vind je de dansvloer. Hier kun je musical, dans en het popkoor bewonderen. Daarnaast is er wederom een mix van sport en cultuur aanbod.

Meer informatie: sportencultuurfestival.nl