Praktische samenwerking rondom sport en bewegen in Doetinchem

Het ontwikkelen, aanbieden en uitvoeren van activiteiten en programma’s die sport, bewegen, welzijn en een gezonde leefstijl van de inwoners van de gemeente Doetinchem stimuleren. Daarvoor staat Sportbedrijf Doetinchem, dat vanaf nu verdergaat onder de naam Sport-ID. Bovendien gaat Sport-ID het beheer en de exploitatie verzorgen van Zwembad Rozengaarde (inclusief Skyzone) en de gemeentelijke sporthallen en gymnastieklokalen.

Directeur-bestuurder Maurice Tepperik is blij met de nieuwe naam. “ID staat voor: in Doetinchem”, vertelt hij. “Maar ook voor ideeën en identiteit; persoonlijke drijfveren om te sporten of bewegen. In deze nieuwe naam zit dus de dynamiek van nieuwe initiatieven en zoeken naar de juiste oplossing voor ieder individu. Want iedereen is anders en heeft een andere behoefte.”

Alles rondom sport en bewegen
Sport-ID is een samenvoeging van Sportservice Doetinchem, Sportcentrum Rozengaarde (inclusief SkyZone) en het onderdeel binnensport van BUHA. “Samen vormen we de verbindende factor voor alles rondom sport, bewegen, welzijn en fitheid in de gemeente”, legt Maurice Tepperik uit. “Van activiteiten voor ouderen in de wijk tot buurtsportcoaches, een volleybalspecialist en een beweegmakelaar, die mensen met een zorgvraag preventief meer wil laten bewegen. Vooral de afgelopen tijd hebben we tal van verenigingen en organisaties geholpen met het mogelijk maken van sport in tijden van corona. Heel waardevol.”

Iedereen in beweging
“We hebben een duidelijke ambitie”, vervolgt Maurice Tepperik. “We inspireren, verbinden en stellen sport en bewegen centraal, voor iedereen. Of het nu gaat om het goed leren bewegen, beter presteren, recreatief bewegen of gewoon mee kunnen doen: wij bieden de belangrijkste handvatten. Met onze kennis en ervaring leveren we een belangrijke bijdrage aan een gezonde en sportieve regio. Ik zou dan ook aan alle inwoners willen vragen: beweeg je mee?”