DTC-Sports

Maak op een laagdrempelige manier kennis met een wisselend sportaanbod. DTC-Sports is er voor alle kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar. Samen met de Buurtsportcoaches van Sport-ID, maken we op een laagdrempelige kennis met een wisselend sportaanbod. Hierbij wordt er door Sport-ID samengewerkt met verschillende lokale verenigingen uit Doetinchem. Bij DTC-Sports volgen kinderen een lessenreeks van 3 weken, waarin ze de desbetreffende sport en vereniging echt kunnen ervaren.

Aankomende sport(en)
Op vrijdag 2 en 9 juni komt rugby aan bod en op vrijdag 16, 23 en 30 juni gaan we handballen:

Rugby
Rugby is een teamsport waarbij gespeeld wordt met een ovale bal. Ovaal is handiger dan rond om in je armen mee te tillen als je rent. Bij rugby mag je de bal kicken (vooruit trappen) met je voet en verder mag je de bal met je handen naar achteren passen (gooien). Vooruit gooien van de bal of de bal per ongeluk uit je handen laten vallen naar voren is verboden. De trainingen worden verzorgd door de trainer van Rugbyclub “The Wild Rovers”.

Handbal
Handbal is uithoudingsvermogen, reactievermogen, wendbaarheid, werpen en sprongkracht: je bent bijna een duizendpoot! Je medespelers willen je zo vaak mogelijk aanspelen, dus ben je telkens bezig met vrijlopen en het afschudden van je tegenstander. Het doel bij handbal is net als bij andere sporten om te scoren, dat doe je door de bal in het doel te gooien, meestal door middel van een sprongschot. De training worden verzorgd door een trainer van Handbalvereniging “Artemis’15”.

Aanmelden
Het is voor iedere sport verplicht om je aan te melden. Doe dit via de onderstaande button. Let op; je schrijft je in voor één sport die drie weken lang duurt. Wil je aan meerdere sporten meedoen? Vergeet je dan niet aan te melden voor iedere sport. Meedoen is helemaal gratis

Meld je aan
Sport Tijd Leeftijd Data Waar
Rugby 15:00 tot 16:00 uur 8 t/m 14 jaar 26 mei, 2 juni en 9 juni Sport de Bezelhorst, Bezelhorstweg 85a in Doetinchem
Handal 15:00 tot 16:00 uur 6 t/m 14 jaar 16, 23 en 30 juni Sportzaal Rozengaarde, Bezelhorstweg 115 in Doetinchem