Doetinchem – De open dag van de vereniging tijdens de Nationale Sportweek was een groot succes. Honderden bezoekers hebben een sportieve middag bij de verenigingen gehad. Ze hebben actief kennisgemaakt met het sportaanbod van de gemeente Doetinchem.

Ruim 25 verenigingen deden mee aan de open dag om hun sportaanbod te promoten. Bezoekers werden uitgedaagd met clinics en laagdrempelige lessen om op een speelse manier kennis te maken met de diverse sporten. Ook ex-volleybalster Lonneke Sloetjes was van de partij en probeerde verschillende sporten uit samen met de bezoekers van de open dag.

De opzet was dit jaar anders dan de afgelopen jaren. De welbekende Sportmarkt op het Marktplein werd vanwege de coronamaatregelen ingeruild voor de open dag van de vereniging. Jong en oud was van harte welkom op de locatie van de desbetreffende vereniging! Ook werden er op sommige sportparken extra activiteiten aangeboden, zoals op Sportpark Zuid.

Het doel van deze dag is om verenigingen een podium te bieden en zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met het sportaanbod. De open dag is onderdeel van de Nationale Sportweek, welke plaatsvindt van 17 tot en met 26 september. Er worden gedurende deze week nog veel meer activiteiten georganiseerd. Kijk voor het totale aanbod op www.doetinchemsport.nl

Opening Sportpark Zuid
De opening van het nieuwe ingerichte Sportpark Zuid vond samen plaats met de open dag van de vereniging. Na de hiphop-demonstratie van de Amphion dansschool mocht wethouder Sport van de gemeente Doetinchem, Rens Steintjes de openingshandeling verrichten. Wethouders Steintjes verrichtte de opening door een vlag te hijsen met het nieuwe logo van Sportpark Zuid. Daarna kon iedereen het sportpark in voor de activiteiten.

Voor Sportpark Zuid was er een aangepast en feestelijk programma waarin de opening van het vernieuwde park centraal stond. Zo hebben de bezoekers kennis gemaakt met alle nieuwe beweegmogelijkheden op Sportpark Zuid. Voor de kinderen was er een stempelkaart. Kinderen konden kennis maken met verschillende sporten bij de verenigingen en zo stempels binnenhalen,  waarmee zij konden sparen voor een eigen goodiebag.