Uitnodiging: Masterclass “Effectief leden & vrijwilligers werven én behouden met gedragskennis”
Donderdag 8 december van 19.00 – 21.00 uur (incl. drankje)
Locatie: Doetinchem (wordt na inschrijving gecommuniceerd)

Beste sportliefhebber,

Op veler verzoek organiseren we voor de tweede keer dit jaar deze masterclass. Dit keer op een donderdag in de hoop dat degenen die er de vorige keer niet bij konden zijn nu wél kunnen aanschuiven. Zie hieronder de inhoudelijke informatie en hoe je je kunt aanmelden.

Het is ongetwijfeld een herkenbare uitdaging; hoe zorg je er als sportclub voor dat je (voldoende) leden & vrijwilligers werft, maar ook behoudt? In de kern gaat deze uitdaging over menselijk gedrag. Welke keuzes maken potentiële leden en vrijwilligers en waarom besluiten ze wel of niet lid te worden? In deze Masterclass vertelt gedragspsycholoog Timon Hoitink hoe je aan de hand van (een beetje) kennis van psychologie aan de slag kunt gaan met effectief werven én behouden. 

Tijdens deze sessie leer je: 

  • Dat de uitdaging van leden & vrijwilligers werven en behouden er één is van alledag; 
  • Dat mensen niet zo rationeel zijn als ze zouden willen (en dat het goed is daar rekening mee te houden);
  • Hoe menselijk gedrag tot stand komt;
  • Welke basisbehoeften (potentiële) leden en vrijwilligers hebben; 
  • Hoe je meer specifieke behoeften van verschillende doelgroepen kunt uitvragen; 
  • Hoe je aan de hand van een profielschets aan kunt sluiten bij deze behoeften om effectief leden en vrijwilligers te werven en behouden;
  • Waarom denken in kleine stapjes belangrijk is. 

Tijdens de Masterclass maakt Timon Hoitink de stap naar de praktijk, zodat je leert hoe je de opgedane kennis kunt toepassen. Daarnaast ontvang je enkele hand-outs met praktische tools om direct aan de slag te gaan met effectief leden en vrijwilligers werven en behouden binnen jouw club. 

Is jouw interesse gewekt of weet jij iemand die je met deze masterclass blij kan maken? Meld je dan snel aan via marc.dehaan@sport-id.nl. Voor de deelnemers is de bijeenkomst kosteloos maar het aantal stoeltjes is beperkt! Inschrijven kan tot 4 december.