Maandagavond 4 april vond de Doetinchemse Sportverkiezing plaats. Tijdens deze avond, die gepresenteerd werd door Herman Hobert, werden in totaal 7 sportprijzen uitgereikt. Tevens werden er 35 sportpenningen uitgedeeld aan lokale kampioenen, van jong tot oud. Tussen de uitreikingen door, konden de bezoekers van Schouwburg Amphion genieten van diverse optredens van lokale en professionele sportaanbieders. 

De winnaars
Sporters werden gehuldigd onder het toeziend oog van familie, vrienden en sportend Doetinchem in een wervelende show met onder andere een optreden van ex-topturnster Renske Endel. In zeven categorieën waren sporters of initiatieven genomineerd voor de Doetinchemse Sportverkiezing 2022. De vakjury, verenigingen en scholen hebben eind maart gestemd op de genomineerden. De uitslag van de Doetinchemse Sportverkiezing:

Sportman van 2020/2021:
Koen Bouwman

Sportvrouw van 2020/2021:
Caroline Groot

Sportploeg van 2020/2021:
Active Living Orion heren 1

Sporttalent van 2020/2021:
Beau Wortelboer

Inclusieve sportteam van 2020/2021:
Het A-team van JINDO

Sportvrijwilliger van 2020/2021
Annie en Paul Ratering

Beste Sport-ID (idee) of beste schoolsport-initiatief van 2020/2021:
De natte gymles – Basisschool Het Noorderlicht

Het initiatief van de Sportverkiezing is ontstaan om de vele sporters en vrijwilligers bij de sportverenigingen te waarderen voor hun inzet en sporters te huldigen voor hun prestaties. Het doel om sportend Doetinchem een mooie avond te gunnen is gelukt, aldus Margo Cornelissen van Sport-ID. “Als sportparkmanager zie ik dagelijks de inzet van de vele vrijwilligers om iedereen te laten bewegen op zijn/haar niveau. Het plezier en enthousiasme willen we via de sportverkiezing zichtbaar maken.”

Meer informatie en foto’s? Klik hier
Houd onze social media kanalen de aankomende dagen goed in de gaten voor leuke foto’s van de Doetinchemse Sportverkiezing. Zo zijn wij actief op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.